Головна
Новини
Компанія NetLS продовжує підтримувати навчання і розвиток талантів: +1 лекція для студентів ПНУ

Компанія NetLS продовжує підтримувати навчання і розвиток талантів: +1 лекція для студентів ПНУ

Компанія NetLS продовжує підтримувати розвиток і навчання талантів: +1 лекція для студентів ПНУ

25 жовтня 2023 компанія NetLS підготувала і провела чергову лекцію у Прикарпатському національному університеті ім. В.Стефаника в рамках запланованих у співпраці з регіональними вищими навчальними закладами задля підтримки студентів у їхньому професійному зростанні. 

Лектором події з темою “Відмінності між продуктовою та аутсорсинговою компаніями в ІТ секторі” став CEO компанії NetLS Любомир Рученчин. Учасники події дізнались, як будують процеси у продуктових та аутсорсингових компаніях на різних етапах розвитку, створення та фінансування стартапів, формування та розвиток українського та іноземних ринків. Разом розібрали, що ховається за різноманітними абревіатурами як-то “NDA”, “SaaP”, “ICP” та, навіть, розібрали поняття юніт-економіки і SaaS метрики. Основною метою виступу стало донести, що є широкий спектр можливостей в Україні для розвитку ІТ галузі зараз і в післявоєнний час.

Любомир Рученчин, CEO компанії NetLS: “В залежності від своїх амбіцій, від світогляду, студенти мають можливість скласти стратегію життя і вибрати відповідний тип компанії, який їм до вподоби:

  • є люди готові роки три “пожити в злиднях” поки стартап не доросте до “альфача”;  
  • є не готові це терпіти і йдуть в аутсорсингову компанію, де загубляться серед процесів (великі компанії матричної структури); 
  • є ті, які прагнуть інтенсивного навчання, швидких задач, менторства у агенції чи компанії не матричної структури; 
  • є люди, які надають перевагу компанії матричної структури з трьома філіалами, яка відкриває BizDev відділ закордоном, де рівень заробітної плати вище ринку на 20%, з можливістю зайняти також управлінську позицію (TeamLead, TechLead, Architect і т.д.);
  • є ті, які хочуть знати, що їх чекає в майбутньому, дуже великої стабільності на 5 чи 10 років, які розуміють, що хочуть працювати з іншими культурами і йдуть в корпорації;

Всі варіанти мають право на життя”. 

Після виступу студенти також мали можливість поспілкуватися з Любомиром Рученчином, дізнатися відповіді на запитання, які важко отримати під час аудиторного навчання, та одержати особисті консультації.

Компанія NetLS і надалі прагнутиме покращувати якість підготовки фахівців у галузі ІТ та долучати своїх експертів до освітнього процесу,  допомагаючи молодим спеціалістам долати нові виклики та вдосконалюватися.

Компанія NetLS продовжує підтримувати розвиток і навчання талантів: +1 лекція для студентів ПНУ



;