Головна
Новини
ІТ - це не тільки розробники: конференція в УКД для школярів

ІТ - це не тільки розробники: конференція в УКД для школярів

30 квітня 2024 року компанія NetLS Software Development взяла участь у конференції “Тест-драйв ІТ-професій” для учнів ліцеїв Івано-Франківська, яка проводилась в Університеті Короля Данила. Даний навчальний заклад щороку випускає понад 2000 студентів, 300 з яких отримують дипломи в галузі ІТ. УКД є успішним університетом європейського рівня й нашим партнером по створенню сильної теоретичної бази та її практичних застосувань для майбутніх інженерів. 

Ідея події полягала у висвітленні різних професій у сфері ІТ, адже існує міф, що дана галузь існує тільки для програмістів та написання коду ними. Щоб заперечити це, досвідчені фахівці зібрались разом з розповідями про те, чому кожна з професій важлива. Окрім NetLS, конференцію відвідали ІТ компанії Coax і SoftServe. Їх представники розкривали суть професій Delivery Director, UI/UX дизайнера, Ruby/Rails розробника, Бізнес Аналітика та Програм Менеджера. 

Спікером від нашої компанії виступила Анастасія Таргонська з розповіддю про професію - Project Manager. Анастасія має більш ніж 3 роки досвіду в управлінні проєктами, понад 5 проєктів в ІТ та 10 проєктів в інших сферах.

Вона розказувала про необхідні навички та знання, описала переваги й недоліки сфери своєї діяльності, а також про задачі, які виконує Project Manager і що потрібно зробити, щоб ним стати. Завершуючи свій виступ, PM поділилась з публікою корисними інструментами, що стануть у пригоді як при управлінні проєктами, так і в навчанні чи будь-якій іншій роботі.

Протягом всієї розповіді Анастасія активно залучала учнів до жвавої комунікації. Наприкінці вони охоче підіймали руки та ставили питання. Найцікавішими з них були:

  • Чи правда, що Проєктний Менеджер виконує не таку значну роботу як QA чи інші учасники команди?

Ні, Проєктний Менеджер, в основному, виконує організаційну роботу, яку не бачить клієнт. Без управління проєкт не буде виконуватись як слід

  • Як знаходити підхід до складних клієнтів?

Ітераційна комунікація та позитивний лад

  • Чи було таке, що через погану комунікацію з командою чи клієнтом на проєкті виникали труднощі?

Так, але виправила все саме комунікація

Відгук Анастасії про свою участь у конференції:

Я дуже вдячна NetLS та УКД за цей досвід. Була рада поспілкуватися з молоддю, поділитися знаннями та відповісти на всі питання учнів. Сподіваюсь, я в чомусь їх надихнула і мій матеріал був корисним.

Після завершення навчання у школі, дехто з присутніх продовжить свій шлях в Університеті Короля Данила та буде відвідувати наші розвиваючі лекції, які ми проводимо для студентів програмної інженерії та їх викладачів. Команда NetLS прагне допомогти майбутньому поколінню працівників ІТ, тому ми постійно робимо свій внесок у покращення освітньої програми трьох університетів Івано-Франківська. Їх студенти мають змогу долучитись до нашого безплатного тримісячного Boot Camp, який ми організовуємо кожного року. Наші спеціалісти ретельно відбирають групу зі стажерів, які будуть знайомитись зі своєю професією у відповідному підрозділі на практиці під професійним керівництвом. З індивідуальним підходом менторів та налагодженими процесами, матеріал гарантовано засвоюється та закріплюється практичними завданнями. Після завершення навчання, стажерів нагороджують спеціальними сертифікатами та надають можливість працевлаштування в компанії NetLS.

Конференція в Університеті Короля Данила: розповідь від Проєктного Менеджера

 

;