Головна
Новини
Поради студентам Прикарпатського університету від СТО

Поради студентам Прикарпатського університету від СТО

23 квітня 2024 року ми відвідали Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Навчальний заклад входить у десятку найкращих університетів України і є нашим надійним партнером із вирощування фахівців програмної інженерії та розвитку ІТ-спільноти міста Івано-Франківськ. 

Метою нашого візиту на кафедрі комп’ютерної інженерії та електроніки фізико-технічного факультету була лекція для студентів 1-4 курсів, з якою виступив Ярослав Ерстенюк — СТО з NetLS Software Development. Розпочавши своє життя в компанії на позиції Middle розробника, він піднявся вверх по кар’єрних сходах до таких посад, як Технічний Директор та System Architect. Був залучений до більш ніж десяти проєктів наших клієнтів та є спеціалістом у таких мовах програмування як C#, C++, SQL, JavaScript, TypeScript, CSS і HTML. 

Назвою теми лекції було “Пастка для джуніорів: як не спіткнутися на шляху до Senior. Поради від СТО компанії NetLS”. Ярослав розповідав про важливість постійного навчання, відвідувань різних турнірів та олімпіад, дотримання дедлайнів і виділеного бюджету клієнта, щоб розвинути свої здібності від рівня Junior розробника до Senior розробника. Ставив питання публіці, готував майбутніх інженерів до основних питань технічної частини співбесіди та пояснював чому логіка, працьовитість та послідовність є настільки важливою для програмістів. Тому Ярослав дав можливість студентам розв’язати свою авторську задачу на логіку. Також досвідчений фахівець давав студентам поради щодо розвитку своєї професії й наводив приклади з власного досвіду та досвіду колег. Основними застереженнями були: 

    • Перш ніж просити про допомогу — спробуйте розібратись самостійно, але, якщо вам все-таки щось не зрозуміло, уточнюйте та ставте питання;
    • Не уникайте перегляду коду;
    • Враховуйте важливість патернів та доцільно використовуйте їх;
    • Поважайте роботу Проєктного Менеджера та давайте реалістичні обсяги роботи; 
    • Не приховуйте власні недоліки;
    • Беріться до нової задачі, попередньо зробивши декомпозицію;
    • Не нехтуйте системою контролю версій;
    • Постійно аналізуйте свої помилки, щоб не допустити їх ще раз;
    • Враховуйте гаджети з малим розміром дисплея;
    • Регулярно проводьте перевірки доступів до ресурсів;
    • Не сподівайтесь, що інтеграції працюватимуть саме так, як вам потрібно;
    • Вивчайте англійську мову, без неї нікуди;
    • Не нехтуйте багатопоточністю для статичних об’єктів;
    • Проводьте аналіз типу життєвого циклу сервісів;
    • Вирішуйте проблеми вже існуючими рішеннями, а не вигадуйте власний шлях;

Після завершення лекції, у студентів був час, щоб отримати відповіді на свої запитання. Вони цікавились тим, яку посаду найкраще обрати, який рівень англійської є достатнім, щоб почати працювати, а дехто з них вже ділився своїми досягненнями. Студенти були зацікавлені в дискусії через те, що вони самостійно обрали тему лекції, яка є актуальною для них.

Команда NetLS регулярно проводить зустрічі з студентами трьох університетів Івано-Франківська, адже ми хочемо допомогти молодим спеціалістам досягти успіху і для цього готуємо їх до майбутніх випробувань. Також найкращі студенти мають можливість пройти тримісячне стажування в нашій компанії, яке проводиться кожного року та ознайомитись із своєю професію ближче.

Як не спіткнутися на шляху до Senior: поради від СТО компанії NetLS в Прикарпатському університеті

Схожі публікації

Компанію НЕТЛС визнали критично важливим підприємством для економіки України у 2024 році

Аутсорсинговому центру розробки НЕТЛС надано статус критично важливого підприємства для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності в особливий період за всі вагомі внески у розвиток країни та міста

;