Головна
Кейси
SaaS-рішення на основі власної CRM-системи

Індустрія:

Фінансові послуги

Локація

США

Платформа

.NET

SaaS-рішення на основі власної CRM-системи

ПРО КЛІЄНТА

Наш клієнт (NDA) — фінансова компанія, яка спеціалізується на наданні фінансових послуг. Завдяки своєму прагненню вдосконалювати сервіс для клієнтів та формувати майбутнє фінансів, а також своєчасному впровадженню галузевий стандартів, ця установа стала впливовим грацем у фінансовому світі, якого поважають як клієнти, так і конкуренти.  Клієнт попросив нас розробити SaaS-рішення для веб середовища на базі його пропрієтарної CRM-системи, яке дозволило б йому масштабувати її у для інших компаній різного розміру, від дуже малих до середніх і великих, дозволяючи їм гнучко налаштовувати доступний функціонал залежно від потреб бізнесу.

ПРОЕКТНІ ВИКЛИКИ

  • Проблема брендування, розділення бізнес-логіки та бізнес-правил, джерел даних та їх конфігурації.

Завдання полягало в тому, щоб зробити цю систему максимально конфігурабельною і більш гнучкою, відокремити бізнес-логіку замовника від загальної логіки та процесу введення даних, який притаманна усім; від специфічних вимог до даних і їх джерел, які теж є специфічними для різних бізнесів. Разом з цим шаблони договорів в системі документообігу і шаблони електронних листів для інформування користувачів теж повинні мати можливість налаштування, адже можуть і будуть відрізнятися від одного клієнта до іншого.

  • Конфіденційність даних і масштабування кожного клієнта окремо.

SaaS-рішення мало бути адаптоване до інфраструктури замовника та працювати в ізольованому середовищі для кожного клієнта окремо, щоб уникнути витоку конфіденційної бізнес-логіки, правил та інформації. Крім того, виділені ресурси мають відрізнятися залежно від розміру команди клієнта та кількості заявок.

  • Спершу продукт мав бути реалізований як MVP.

Основним завданням було створити рішення з мінімальним бюджетом, можливістю швидко та надійно вдосконалювати систему, мінімізуючи трудовитрати на онбординг клієнтів та підтримку їхнього оточення. Початковий портрет клієнта для цього продукту був досить розмитим і не зовсім відповідав реальним вимогам ринку, тому знадобилося зовсім небагато зусиль і дві ітерації розробки, щоб внести необхідні корективи.

ЩО БУЛО ЗРОБЛЕНО

Команда виділених розробників NetLS розпочала комплексний процес кастомізації та адаптації для вирішення завдань проекту. Були реалізовані наступні ключові компоненти:

Масштабованість та логіка системи

Система була побудована на основі гнучкого механізму бізнес-правил та конфігурацій, які задаються клієнтом, що істотно спростило механіку фінансової діяльності майбутніх замовників цього рішення, дозволивши їм визначати і налаштовувати різні бізнес-правила відповідно до їх конкретних процесів і особливостей. Адаптивність системи дозволила створювати різноманітні шаблони варіантів кредитування, процентних ставки, термінів, платежів та інших умов, рекомендації та підказки для працівників, пристосовані до конкретних бізнес-сценаріїв. Така гнучкість гарантувала, що система зможе задовольнити широкий спектр вимог клієнтів, від складних наборів бізнес-правил до мінімальних конфігурацій при невеликих трудозатратах на налаштування.

Для забезпечення ще більшої гнучкості в систему було інтегровано конструктор сценаріїв. Цей інструмент дозволив користувачам створювати власні бізнес-правила та умови в рамках заздалегідь визначених параметрів. Більша частина бізнес-логіки була перенесена в цей конструктор і всі подальші запити на зміну бізнес-логіки реалізовуютьсячерез розширення і зміну цієї конфігурації. Конструктор сценаріїв гарантував, що зміни, внесені клієнтами, не порушать функціональність системи, дозволяючи створювати індивідуальні рішення автоматизації процесу опрацювання заявок, економлячи ресурси та зменшуюч ймовірність людської помилки, які відповідають конкретним бізнес-стратегіям конкретного клієнта.

Рішення SaaS надає повний набір послуг, необхідних для роботи фінансових постачальників, включаючи розміщення платежів (через інтеграцію з банком), інтеграцію сторонніх розробників, рішення для звітності (як вбудоване, так і через Power BI), службу масової електронної пошти тощо. Залежно від клієнтів Потрібна інша конфігурація середовища Azure та Office 365 для рішення SaaS. Щоб забезпечити необхідну гнучкість і високий рівень обслуговування клієнтів, а також очікуваний прибуток для основного клієнта, рішення було реалізовано у вигляді пакета, що включає рішення CRM разом із ліцензіями CSP для підписок на Azure та Office 365. Команда NetLS керувала підписками на Azure та Office 365 і надавала підтримку клієнтам щодо рішень CRM і підписок Microsoft.

Брендування та інтеграція

Брендування і контракти. Наша команда створила розробила механізм простої кастомізації шаблонів контрактів, електронних листів, зображень, тексту та окремих блоків на сторінках для кожного клієнта. Це дозволило зробити продукт гнучким і безперешкодно інтегрувати в нього інформацію про бренд та айдентику компаній-клієнтів, забезпечивши послідовну та професійну презентацію на всіх точках контакту з їхніми партнерами.

Інтеграції. Реалізували можливість включати або виключати різні інтеграції (джерела даних, методи їх перевірки та опрацювання). Таке рішення гарантувало використання тільки потрібних функцій і спрощувало використанні всієї системи загалом та знімало з клієнта необхідність купляти ліцензії стороннії застосунків, які не є необхідними у їхніх бізнес-процесах. При наявності у клієнта власної ліцензії на доступні застосунки для інтеграції портал може використовувати облікові дані цього клієнта.

РЕЗУЛЬТАТИ

Рішення, розроблене виділеною командою NetLS, успішно перетворило внутрішню систему клієнта на універсальну, конфігуровану та адаптовану платформу, яка вже розширила можливості кількох фінансових установ, а клієнту дозволило диверсифікувати власний бізнес та почати заробляти на внутрішньому рішенні. 

Проєкт не тільки вирішив нагальну проблему відсутності якісних продуктів такого типу на ринку, але й проклав шлях до сталого зростання, гарантуючи стабільне, працююче рішення, яке буде користується попитом на фінансовому ринку. Як наслідок цим SaaS продуктом користуються уже 3 клієнти, які успішно інтегрували його в свою екосистему і ефективно покращують свої КРІ.

Вас зацікавив наш кейс стаді?

Команда NetLS може розробити індивідуальне інноваційне рішення на основі нашого досвіду спеціально для вашого бізнесу. Заповнюйте форму і ми повернемось до вас з унікальною пропозицією!

I consent to receiving news, updates, and special offers via email

By sending a message you agree with your information being stored by us in relation to dealing with your enquiry. Please have a look at our Privacy Policy

;