Головна
Блог
Аутстафінг: Дієвий Спосіб Залучення Персоналу

Аутстафінг: Дієвий Спосіб Залучення Персоналу

Ефективний Найм: Відповіді на 5 ТОП-запитань про Розширення Команди Розробників Програмного Забезпечення 

Що Таке Аугментація Команди?

Для компаній, які прагнуть залишатися конкурентоспроможними, впровадження інновацій в управлінні талантами є потужним інструментом укомплектування штату. Аугментація команди - це орієнтований на результат підхід до співпраці з ІТ-спеціалістами з метою підвищення адаптивності, збільшення продуктивності та доповнення внутрішньої команди. Цей метод покликаний сприяти зростанню та гнучкості. У порівнянні з проєктами керованих послуг (Managed Services Projects) та аутсорсингом проєктів, аугментація команди вимагає більшої участі замовника в управлінні командою, таким чином дозволяючи бізнесу контролювати хід проєкту та задіяний ІТ-персонал. 

 

Аутсорсинг та аутстафінг команди часто вважають схожими поняттями, але між ними існує чітка різниця. Аугментація команди найкраще підходить для невеликих короткострокових проєктів на період від 6 місяців до 1 року або нішевих проєктів на період від 1 року до 3 років, пропонуючи більшу гнучкість і масштабованість. Обираючи цю модель, клієнт матиме більше контролю над командою. Найкраще, коли бізнес-ціль полягає в тому, щоб мати більше ресурсів для вирішення проблеми, а не в тому, щоб зосередитися на результаті (більш актуально для нішевих проєктів). 

 

Сфера підбору ІТ-персоналу досягла найбільшого проникнення на світовому ринку - 37%. 46% покупців послуг підбору спеціалістів у сфері ІТ очікують, що бюджет їхніх організацій на технології пошуку талантів зросте протягом наступних 12 місяців.

 

Розширення можливостей бізнесу шляхом використання зовнішніх постачальників послуг з аугментації має наступні переваги:

  • Підвищення ефективності (економія часу на етапі закриття вакансії; можливість швидко залучати фахівців для виконання конкретних завдань з урахуванням гендерних квот);
  • Операційну досконалість;
  • Економію коштів (скорочення кількості штатних працівників зменшує податкове навантаження на компанію і, відповідно, знижує витрати на утримання персоналу компанії);
  • Доступ до нових технологій;
  • Розширення експертизи.

 

До можливих плюсів послуги аугментації для ІТ-інженерів належать, але не обмежуються ними:

  • певним чином допомагає уникнути рутини та долучитися до складного проєкту;
  • надає можливість бути переведеним в компанію клієнта (модель BOT);
  • знижує ризик зіткнутися з порушенням трудових прав з боку компанії.

Кому Потрібна Послуга Аугментації Команди ?

Розширюючи штат, організації можуть забезпечити безперервність бізнесу та пришвидшити впровадження інновацій. Сучасні бізнес-лідери  масштабують свої команди розробників програмного забезпечення гнучко, беручи до уваги поточні вимоги проєкту, бюджет та грошові потоки. Тому успіх у швидкозмінному ІТ-середовищі вимагає високопродуктивної робочої сили та продуманої стратегії, яка узгоджується з цілями організації.

 

ІТ-організації та технологічні стартапи вдаються до аугментації штату, коли їм потрібен певний набір навичок або розширена команда проєкту без необхідності наймати команду на повний робочий день. Успіх кожного проєкту залежить від підбору правильної команди.

Чому Варто Обрати Аугментацію Розробки Програмного Забезпечення?

Користуючись послугами аугментації, компанія отримує контроль над працівником або командою. Вона має право керувати аутстафером або командою так само, як і іншими штатними працівниками.

 

Ще одна перевага - економія бюджету. Аутстафер - це дешевший людський ресурс порівняно зі штатним працівником, оскільки він/вона усуває витрати на управління ризиками та накладні витрати. 

 

Гнучкість команди: коли б перед бізнесом не постали нові завдання, компанія може розширити команду або попрощатися з найнятою командою чи співробітником після завершення проекту і, за необхідності, відновити співпрацю або найняти нового фахівця/команду. 

 

Клієнт може зосередитися на бізнес-завданнях і присвятити весь свій час розвитку проєкту, а підрядник візьме на себе всі організаційні питання.

 

Висока ефективність і продуктивність: аутстаф-фахівець підсилює проєктну команду і допомагає досягти KPI швидше і ефективніше. Зважте орієнтовні розрахунки для обох стратегій:

  • недорога та кількісна - за 4 місяці завдяки ітеративному підходу та прискореному навчанню;
  • дорога та ефективна - від 2 тижнів до 2 місяців, залежно від обсягу завдань.

 

Завдяки аугментації клієнт залучає менше офіційних співробітників, а отже, досягає зниження вартості проєкту

 

Деякі провайдери послуг аутстафінгу мають досвід розробки програмних продуктів і можуть доповнити ваш проєкт кваліфікованими працівниками лише тоді, коли вони вам потрібні.

 

Вони беруть на себе обов'язки з оформлення всіх найнятих працівників у цій компанії, а клієнтові не потрібно перейматися питаннями інфраструктури, розрахунку бюджету відпусток, лікарняних та іншими соціальними гарантіями. Утримання офісних приміщень, забезпечення ІТ-спеціалістів технікою, надання інших пільг - все це зробить сервісна компанія. 

 

Найняті спеціалісти можуть працювати "без лейбла".

Коли Потрібно Скористатися Послугою Аугментації Команди: Больові точки

Лише факт наявності технологічної вакансії - одна з головних причин делегувати процес рекрутингу HR-відділу офшорної девелоперської компанії. Правильний постачальник вже має власну команду і може шукати ІТ-спеціалістів додатково, оскільки має власний HR-відділ. Основна перевага полягає в тому, що клієнт отримує фахівця, знайомого з процесом. 

 

Якщо ж бізнесу потрібно знайти вузькопрофільного спеціаліста, вендор має відпрацьований процес рекрутингу та повну базу даних працівників в ІТ-сфері.

 

Послуга аугментації на території України буде актуальною в наступних випадках:

  • відсутність власної кадрової служби;
  • майбутній глобальний рекрутинг;
  • відсутність переваг масштабування власної команди;
  • попит на кандидатів на керівні посади;
  • пошук спеціалістів у новітніх технологіях;
  • брак талантів на локальному ринку;
  • необхідність швидко та ефективно реалізувати конкретне завдання;
  • відсутність навчальних центрів та освітніх процесів для ІТ-спеціалістів;
  • висока конкуренція на ринку замовника порівняно з ринком провайдера;
  • скорочення витрат на підтримку персоналу.

 

Співпрацюючи з таким вендором, клієнт отримає кваліфікований HR-відділ, який буде інформувати про всі нюанси протікання процесу підбору персоналу. Також вендор буде підтримувати вже обраного кандидата на етапі адаптації та подальшої співпраці.

Де Знайти Належного Постачальника Послуг з Аугментації?

Щоб уникнути можливих пасток, скористайтеся наведеними нижче рекомендаціями, як знайти надійного постачальника послуг з аугментації, а не просто ще одну рекрутингову агенцію. Залучення талантів будь-якого типу може бути безпрограшною подією як для клієнта, так і для підрядника, якщо домовленості є чіткими та вигідними.

 

Після того, як ви дослідили ринок аутсорсингових компаній, щоб знайти надійного постачальника послуг, зверніть увагу на наступне:

  • Репутація та професійні досягнення - перевірте відгуки клієнтів, оцінки працівників щодо робочої атмосфери, пільг, зарплат та керівництва (Linkedin, Indeed, Clutch, GoodFirms тощо).
  • Надійність. Сталий постачальник має нижчу плинність кадрів, ніж в середньому на ринку, де інженери хочуть працювати довго.
  • Толерантність та етика - ефективна співпраця залежить від командної роботи та стосунків у команді. Постачальник повинен бути готовим задовольнити вимоги замовника та реагувати на питання і зміни.
  • Здатність вирішувати проблеми - перш ніж підписувати будь-які контракти або вести переговори про майбутнє партнерство, поцікавтеся, як постачальник реагує на складні та нестандартні ситуації і як швидко він з ними справляється.
  • Здатність до масштабування - будь-який постачальник повинен бути готовим запропонувати можливість масштабування, якщо це буде потрібно. Переконайтеся, що компанія, з якою ви плануєте співпрацювати, готова надати вам персонал і ресурси, коли це буде потрібно, без затримок.
  • Комунікативні навички -  нові члени команди повинні вміти працювати в мультикультурному середовищі. Надійні аутсорсингові компанії гарантують своїм розробникам та іншим фахівцям високий рівень володіння англійською мовою.

Аугментація Команди з NetLS

NetLS, як постачальник послуг з розширення штату ІТ-персоналу, пропонує найкращу в своєму класі допомогу з підбору кадрів та рекрутингу, необхідну ІТ-компанії для пошуку людей, які сприяють її зростанню та успіху. Фахівці компанії дбають про задоволення потреб організації у кваліфікованому ІТ-персоналі та його розвитку:

  • Залучають кандидатів в команду замовника;
  • Проводять профільні співбесіди за компетенціями;
  • Добирають найкращих кандидатів, які можуть відгукнутися або не відгукнутися на вакансію на сайтах з працевлаштування;
  • Шукають компетентного кандидата на ІТ-спеціальність;
  • Здійснюють пошук кандидатів в інших країнах та регіонах;
  • Забезпечують конфіденційність пошуку, якщо цього вимагає замовник;
  • Організовують взаємодію клієнта з кандидатами;
  • Адаптовують розробника під потреби клієнта;
  • Підтримують клієнта систематичним моніторингом спеціаліста, його ефективності та регулярними звітами;
  • Звільняють (у випадку, якщо клієнта не влаштовує продуктивність чи вартість, і необхідно провести ротацію на іншого інженера; у клієнта закінчилася потреба або бюджет), на відміну від рекрутингових компаній.

 

Команда NetLS займається пошуком, оцінкою та підбором ІТ-інженерів. Наші клієнти отримують найкращий сервіс і, відповідно, ІТ-спеціалістів усіх рівнів для якнайшвидшого досягнення своїх цілей. Ви можете замовити послугу з аугментації команди, зв'язавшись з нашим менеджером і отримавши вичерпну консультацію та всі необхідні розрахунки щодо вашого запиту.

;