Головна
Блог
Dedicated Team. Чому бізнес її потребує?

Dedicated Team. Чому бізнес її потребує?

У сучасному швидкоплинному цифровому середовищі бізнес постійно прагне бути попереду конкурентів... Такі шаблонні заголовки ви, напевно, побачите зараз у кожній статті, хоча частково це правда, технології розвиваються дуже стрімко протягом останніх 100 років. У нас дещо інша філософія, краще не випереджати конкурентів, а бути далеко попереду них заздалегідь з експертною командою, яка зможе оптимізувати процеси і підвищити ефективність та можливості.

Зараз ви, напевно, думаєте, як знайти тих, хто має досвід і навички роботи зі складними технологічними рішеннями та викликами в стислі терміни, щоб дедлайни не були зірвані, а розробка продукту не закінчилася фокапом через некомпетентних інженерів.

Ми в NetLS (Network Leading Services) знайшли рішення —  Dedicated Development Team.

Що таке Dedicated Team?

Dedicated Team — це група розробників програмного забезпечення(Project Manager, Team Lead або Architect та Engineers), які працюють виключно над проєктом клієнта. На відміну від традиційних моделей аутсорсингу, де розробники можуть працювати над кількома проєктами одночасно, що може призвести до зниження якості продукту, виділена команда фокусується виключно на вимогах та цілях клієнта. Крім того, ця модель передбачає можливість створення спеціальної інфраструктури для такої команди в окремому офісі, тобто власний офшорний центр для розробки.

Які переваги виділеної команди для бізнесу?

Економічна ефективність. Найняти спеціалізовану команду розробників економічно вигідніше, ніж створити власну команду. З власною командою вам доведеться нести додаткові витрати, такі як рекрутинг, адаптація, інфраструктура та виплати працівникам. Коли мова йде про спеціалізовану команду, накладні витрати нівелюються за рахунок постачальника рішення, що дає змогу зберегти до 25% бюджету на команду і також до 15% ефективніше за рахунок роботи в одному офісі обладнаному всім необхідним

Масштабованість.Основною перевагою цієї моделі є гнучкість масштабування, на старті ви отримуєте 3 інженерів з внутрішніх команд провайдера, що в свою чергу є ефективним саме по собі, адже це люди, які вже працюють разом в команді і є ефективними. Якщо говорити про саме масштабування, то зазвичай для якісного розширення команди потрібно 21 день. Або до 90 днів, якщо ми запускаємо власний навчальний центр з блочним навчанням під ваш проект, що залежить від того, яка стратегія буде використовуватися для збільшення існуючої команди.

Доступ до експертизи. Знайти та утримати талановитих розробників — доволі нелегке завдання, особливо у висококонкурентному середовищі, а якщо ви керівник відділу розробки, то нестача спеціалістів може стати для вас вирішальним фактором для забезпечення успіху вашого проекту. Співпрацюючи з NetLS, окрім команди, ви отримуєте великі можливості, а саме доступ до великого пулу талантів, адже ми є стейкхолдером 2-ох міжнародних університетів України і одного регіонального (Університет Короля Данила, Університет нафти і газу, Прикарпатський університет) і ви можете вільно використовувати навички наших талантів для створення надійних рішень та кращої економічної ефективності, що унеможливлює форс-мажорні обставини.

Цей фактор, на нашу думку, є основною відмінністю та перевагою моделі виділеної команди порівняно з наймом власної.

Швидший вихід на ринок. Виділена команда, яка працює виключно під контролем клієнта, дозволяє нам пришвидшити процес розробки програмного забезпечення, адже при однаковому бюджеті кількість кандидатів на реліз робочого функціоналу більша в 33% порівняно з бюджетами на in-house командою на ринку клієнта, що дозволить замовнику швидше вийти на ринок і отримати конкурентну перевагу.

 

Розробка 24/7. Оскільки всі команди знаходяться в Україні, ми в змозі перекривати час роботи ваших власних розробників або іншої віддаленої команди, методом різних часових форматів роботи (з 9 або з 13 за Києвом)  інженерів в команда, що дозволяє стороні провайдера перекрити часовий проміжок в 12 годин. Це дозволяє процесу розробки працювати фактично цілодобово, забезпечуючи швидший час виконання та більшу продуктивність.

Віддана команда розробників чи власна команда?

Ґрунтуючись на відгуках наших клієнтів, основною причиною їхньої потреби у продукті dedicated team є навіть не економічна рентабельність, а банальна нестача висококваліфікованих фахівців на ринку замовника. Фактор експертних юнітів у технологічному процесі відіграє вирішальну роль, оскільки від нього буде залежати успіх всього продукту і терміни його реалізації. 

Ми провели власне дослідження, опитавши 50 компаній з різних галузей, і можемо сказати, що на створення команди інженерів на місці у компанії йде 8-12 тижнів.

Ми скорочуємо процес підбору команди до 3 тижнів з можливістю розширення утвореної команди зі складом талантів, які вже мали справу з схожим пулом завдань в термін до 21 дня, це гарантуватиме скорочення терміну адаптації. Також NetLS має змогу провести навчання спеціалістів рівня Junior спеціально під ваш проєкт в термін до 3 місяців часу і ми надаємо пул талантів на погодження клієнту.

Саме тут спеціалізовані команди розробників по-справжньому вражають, надаючи вам найкраще з обох світів — наявність талантів та якість ресурсів, які дозволяють створити команду, що не поступається вашій внутрішній команді. Цей факт сприяє зростанню попиту на виділені команди розробників програмного забезпечення.

Як створити віддану команду? Краще залиште це NetLS і ось чому

Концепція dedicated team існує вже понад 20 років, тому, коли справа доходить до пошуку спеціалізованої команди розробників, партнерство з авторитетною компанією матиме наступні переваги:

Період попередження та звільнення. У відносинах з позаштатними працівниками, як правило, строки попередження є коротшими і гнучкішими ніж з працівниками in-house та залежать вони від умов договору з агентством. Звільнення зазвичай відбувається рідше, оскільки відносини між компанією та аутстафінговою агенцією, регулюються договором, який містить положення про припинення або перерозподіл аутстафінгових працівників на інші завдання.

Висока якість розробки. Провайдер практикує створення команд в окремих офісах спеціально під проект клієнта, завдяки чому ми щоразу вдосконалюємо процес доставки та контролюємо рівень продуктивності кожного інженера та команди в цілому. Таке рішення забезпечує кращу концентрацію всієї команди на розробці продукту, доставці оновлень і функціональності, а також спрощує комунікацію з внутрішньою командою клієнта.

Швидкість та ефективність. Головну роль у структурі виділеної команди відіграє менеджер проекту, який контролює процеси розробки, виконання та доставки релізів. Проджект менеджер проекту відіграє вирішальну роль у координації роботи команди, встановлення чітких цілей, забезпечення відповідності цілям організації та управління будь-якими ризиками чи проблемами, які можуть виникнути, що робить виділену команду кращим рішенням, ніж звичайний аутстаф.

Найкраща інфраструктура. Спеціально створені центри розробки мають сучасну та надійну інфраструктуру для складних та довготривалих проєктів. Ми володіємо необхідними інструментами та сертифікатами, технологіями і середовищами розробки, щоб забезпечити безперебійне виконання проекту та успішний результат.

Операційні та фінансові переваги. Це партнерство дозволить вам зосередитися на своєму основному бізнесі, одночасно зменшивши витрати на розробку програмного забезпечення за рахунок скорочення накладних витрат і насолоджуючись різницею у фінансовій економії, яку ви отримуєте, обравши Dedicated Team. РМ команди раз на квартал готуватиме детальний звіт QBR (Quarterly Business Review) про ефективність роботи команди та її переваги порівняно з аналогічними юнітами на вашому ринку. Загалом, у вас буде можливість використовувати досвід, ресурси та ефективні процеси для досягнення операційних та фінансових переваг для вашої компанії.

Якщо ви все ще сумніваєтеся, яка модель співпраці підійде вам найкраще, наш "cost calculator", допоможе зважити основні складові, які важливі для проєкту і ми підготуємо рішення, яке відповідатиме вашим вимогам.

;